Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
25.07.2023

Сергій Спільник: Кожен на своєму місці, відповідально роблячи свою справу, наближає нашу спільну Перемогу 

Керівник Запорізької обласної прокуратури в інтерв’ю журналістам сайту «061» розповів про зміни, які відбулись у структурі обласної прокуратури з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, про своє призначення та роботу колективу в особливий період, про злочини проти дітей, які вчиняють окупанти, та їх фіксацію, а також хто, на його думку, має притягати до відповідальності російських злочинців.

«Загалом дуже складно назвати точну цифру злочинів проти дітей на окупованій території області, тому що потерпілі особи - а це батьки, законні представники -не завжди звертаються до нас з такими заявами через страх, певні побоювання наслідків, подекуди немає можливості, в тому числі не скрізь працює наш зв’язок», - зазначив він.

За словами Сергія Спільника, триває слідство у 150 кримінальних провадженнях цієї категорії, а в них майже 300 правопорушень. Наразі відомості про більше 7 350 епізодів воєнних злочинів внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

Із повномасштабним вторгненням фактично штат у чисельному показнику взагалі не змінився, але маємо 35% вакантних посад. Військова агресія спонукала дещо переглянути структуру органу прокуратури. 
«У нас зараз два основні відділи, які зайняті безпосередньо воєнними злочинами, - це відділ нагляду за регіональним органом Служби безпеки і відділ протидії злочинам в умовах війни, створенний з початком російського вторгнення. 

Ми намагаємось нашою командою зафіксувати всі злочини, для того, щоб усе було охоплено. Маємо переконання, що, коли буде Міжнародний кримінальний суд, усі ці факти будуть покладені в основу обвинувачення, у тому числі з подальшою виплатою репарацій», - розповів він.

Детальніше: https://www.061.ua/news/3633491/v-mene-vzagali-vidsutne-take-ponatta-svoi-ludi-i-cuzi-ludi-perse-velike-intervu-ocilnika-zaporizkoi-oblasnoi-prokuraturi
 
                    
 
                   

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 862