Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.10.2018

УВАГА! Створена «гаряча лінія» для протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів

На сьогоднішній день на ринку нафтопродуктів склалась критична ситуація, пов’язана зі збільшенням кількості нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, яких, за різними оцінками, функціонує понад 1500, а частка тіньового ринку пального становить 20-50%.
 
За даними Рахункової палати, через існування тіньового ринку палива у 2016-2017 роках лише державний бюджет недоотримав близько 25 млрд. грн. акцизного податку з пального.
 
Окрім того, функціонування нелегальних автозаправних станцій і автогазозаправних пунктів створює значні загрози життю і здоров’ю громадян, оскільки не проходять обов’язкових контрольних процедур та як правило розміщуються у невстановлених місцях в безпосередній близькості до житлових громадських будівель.
 
У зв’язку з цим, питання протидії нелегальній діяльності АЗС та АГЗП знаходиться на вістрі уваги Генеральної прокуратури України та регіональної прокуратури.
 
Зокрема під керівництвом прокурора Запорізької області проведено оперативну нараду та прийнято рішення про створення спеціальної «гарячої лінії» для невідкладного реагування на факти даного виду незаконної діяльності.
 
Відтак, звертаємось до всіх громадян, яким відома інформація про діяльність нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, з проханням невідкладно повідомляти про дану протизаконну діяльність на телефон «гарячої лінії» прокуратури Запорізької області: 225-10-99.
 
Закликаємо мешканців Запорізького регіону бути відповідальними та не ставити під загрозу своє життя та здоров’я, а також технічний стан автотранспорту.  

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1823