Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2024

Судитимуть директорку окупаційного навчального закладу Мелітополя, яка створила «кадетський клас» для первинної військової підготовки учнів

Ювенальні прокурори Мелітопольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно освітянки з Мелітопольського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 3, ч. 6 ст. 111-1 КК України).
Розслідуванням встановлено, що вчителька спеціалізованої різнопрофільної школи Костянтинівської сільської ради добровільно погодилась на співпрацю з окупаційною владою. 

Очоливши незаконно створене агресором на базі української школи так зване «Государственное казенное учреждение общеобразовательная организация Запорожской области «Константиновская средняя общеобразовательная школа №1» Мелитопольского района», вона активно розпочала впроваджувати в навчальний процес російські освітні стандарти.

Залучившись підтримкою представників окупаційної адміністрації та росгвардійців, створила на базі навчального закладу профільний військово-патріотичний клас, розрахований на дітей підліткового віку. У цьому класі підліткам викладають військові дисципліни, вчать поводженню зі зброєю, зобов’язують ходити у військовій формі.

Його метою стали підготовка та формування позитивної мотивації учнів до подальшої військової служби в лавах армії та воєнізованих структурах країни-агресора, знищення самоідентифікації покоління українців на ТОТ, підтримка політики окупаційної влади рф. 
 
За її вказівкою учні «кадетського класу» брали участь у пропагандистських заходах, на яких демонстрували отримані вміння з поводження зі зброєю, а також разом з іншими школярами відвідували так звані «Уроки мужності», де спотворювалась історія України та їх світогляд, тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Мелітопольського РУП Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 251