Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2024

Двох жителів Запоріжжя ув’язнено до 11 років за вчинення розбійного нападу

За публічного обвинувачення прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя двох громадян визнано винними у розбійному нападу (ч. 4 ст. 187 КК України). Кожного засуджено до 11 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
 
Прокурори у суді довели, що двоє раніше судимих місцевих жителів відкрито заволоділи майном мешканця Дніпра. У квітні 2023 року, познайомившись із потерпілим біля одного з хостелів Запоріжжя, у якому він намагався винайняти місце для ночівлі, обвинувачені запропонували йому на ніч залишитися в орендованому ними будинку. 
 
Коли прийшли до оселі, розпочали бити його. Удари наносили руками ногами, гітарою, молотком, палкою тощо. У такий спосіб вони вимагали від нього гроші, а також пін-коди від банківських карток. Після того як чоловік знепритомнів, забрали у нього телефон, сумку, гроші, банківські картки та інше майно, замотали чоловіка у ковдру,  винесли з будинку та залишили на території вулиці. Після скоєного покинули місце злочину.
 
Від отриманих ушкоджень потерпілий перебував у лікарні більше 15 днів, з яких 9 без свідомості.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділу поліції № 2 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 328