Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2024

Повідомлено про підозру ще одному учаснику спланованого теракту в Запоріжжі, попередженого правоохоронцями у лютому 2024 році

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури жителю окупованого Василівського району повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, та готуванні до вчинення терористичного акту (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111,  ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 КК України).
 
За даними слідства, місцевий підприємець із початком широкомасштабного вторгнення пішов на співпрацю з російськими спецслужбами. За завданням кураторів він мав збирати інформацію щодо місць розташування особового складу та військової техніки ЗСУ на території Запоріжжя та області з метою подальшого корегування  нанесення вогневих уражень.
 
Для виконання одного з отриманих доручень –вчинення терористичного акту у багатолюдному місці обласного центру, він долучив свого родича із Запоріжжя. Цей теракт мав призвести до численних жертв та руйнувань із метою порушення громадської безпеки, а також до  залякування місцевого населення.
 
Злочинний задум спецслужб рф та два його виконавці були своєчасно викриті правоохоронцями. У лютому 2024 року запоріжанина затримано в порядку ст. 208 КПК України  та взято під варту. Наразі обвинувальний акт щодо нього скеровано до суду та розпочато судовий розгляд.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління  СБУ в Запорізькій області.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 114