Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

До 15 років ув’язнення засуджено місцевого жителя, який наводив ворожі ракети по інфраструктурі Запоріжжя

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури жителя Запоріжжя визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.
 
Прокурори в суді довели, що ексдепутат міської ради, який ще з радянських часів залишився вірним комуністичній ідеології, з початку широкомасштабного вторгнення активно підтримав збройну агресію рф проти України. 
 
У 2022 році за власними переконаннями та з метою найскорішої окупації Запоріжжя та всієї території області він став усіляко допомагати спецслужбам рф у проведенні підривної діяльності проти України. 
 
За вказівками кураторів обвинувачений збирав інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ, а також розташування об’єктів військового та оборонно–промислового комплексу. Також він фіксував наслідки ворожих ударів по обласному центру. Добуті дані передавав через мобільний додаток Telegram.  
 
За його наведенням навесні 2023 року окупанти завдали ракетний удар по житловому мікрорайону Запоріжжя. Також ним було скореговано не один ворожий обстріл об’єктів критичної інфраструктури міста. 
 
 
До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 239