Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2024

Незаконно відібрав автомобіль «Volkswagen Touareg» у родини з Херсонщини – підозрюється псевдоправоохоронець з окупованого Василівського району

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру за ще одним фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, колишній начальник карного розшуку Дніпрорудненського райвідділу поліції, звільнений у 2015 році під час переатестації, за пропозицією окупантів вступив до лав незаконно створеного правоохоронного органу.  

Працюючи на ворога, він усіляко підтримував політику держави-агресора та сприяв встановленню окупаційної влади на захопленій території Запорізької області.  
 
У листопаді 2022 року підозрюваний спільно з представниками збройних формувань рф організовував безпідставне заволодіння автотранспортом у громадян, які мали бажання виїхати з окупації.
 
З корисливих мотивів вони вилучили у родини з Херсонщини «Volkswagen Touareg» під час проїзду через окупаційний блокпост у Василівці на підконтрольну Україні територію.
 
При цьому стосовно водія та пасажирів автівки вчинявся психологічний тиск, а також здійснювались погрози фізичною розправою.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Також стосовно цього громадянина на розгляді в суді перебувають обвинувальні акти за фактами жорстокого поводження та примусового переміщення  цивільного населення на ТОТ (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України) та  колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 210