Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2024

Повідомлено про підозру членам злочинної групи, які отримували від громадян грошові кошти за оформлення фіктивної інвалідності

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Запоріжжя повідомлено про підозру членам злочинної групи за фактом зловживання впливом та зберігання наркотичних засобів з метою збуту (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2, ч. 2 ст. 369-2, ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Учасники злочинної схеми отримували від громадян грошові кошти за фіктивну інвалідність, оформлення якої забезпечувала заступниця начальника КУ «Обласний центр медико-соціальної експертизи» ЗОР, використовуючи свій вплив на підлеглих медичних працівників із числа членів лікарсько-клінічних комісій та членів територіальних МСЕК. Підтверджено отримання неправомірної вигоди в сумі 3800 доларів США.
 
 
У ході проведення санкціонованих обшуків у членів злочинної групи та пов’язаних із ними осіб, серед іншого, вилучено грошові кошти на загальну суму понад 1 млн. доларів США, та майже 3 млн. гривень, медичні документи, бланки довідок та актів медичних оглядів,  мобільні телефони фігурантів та наркотичний засіб (метадон) у особливо великому розмірі.
 
 
 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється групою слідчих із числа слідчих слідчого управління Головного управління Національної поліції в Запорізькій області та слідчих слідчого відділення відділу поліції № 4 Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
 
За вчинення правопорушень, пов'язаних з незаконним впливом передбачено максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років, зберігання наркотичного засобу з метою збуту в особливо великих розмірах карається позбавленням волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 387