Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2024

На Запоріжжі до 15 років за ґратами засуджено експоліцейського з смт Якимівка

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду колишнього правоохоронця з Якимівки Мелітопольського району визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). 
 
Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавлено спеціального звання «старший лейтенант поліції».
 
Прокурори в суді довели, що у квітні 2022 року дільничний офіцер поліції підрозділу Мелітопольського РУП перейшов на бік ворога та розпочав «службу» в так званій «народній  міліції смт Якимівки» Запорізької області, а потім у незаконно створеному «Отделе полиции № 3 (дислокации пгт. Акимовка) УВД по г. Мелитополю и Мелитопольскому району ГУВД в Запорожской области».
 
Працюючи на ворога, він усіляко підтримував збройну агресію рф, схиляв діючих поліцейських України до співпраці з окупаційною владою захопленої території Запорізької області тощо.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 156