Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2024

Заволоділи понад 4 млн грн підприємства НААН – підозрюється злочинне угруповання

За процесуального керівництва прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури та прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру членам злочинного угруповання у заволодінні майном державного підприємства в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, керівник та головний бухгалтер одного з державних підприємств Національної академії аграрних наук України організували злочинний механізм розкрадання його коштів. 
 
Для його реалізації вони залучили свого знайомого на якого оформили фіктивне підприємництво. 
 
Упродовж 4-х років вони перераховували підконтрольному суб’єкту господарювання кошти за неіснуючими договорами та в такий спосіб незаконно вивели з рахунків державного підприємства понад 4 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 240