Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2024

У колабораціонізмі підозрюється адвокатка з Мелітополя, яка стала суддею окупаційного суду Мелітополя

Запорізькою обласною прокуратурою псевдосудді з окупованого Мелітополя повідомлено  про підозру  у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, експомічниця голови Мелітопольського міжрайонного суду Запорізької області, а на час повномасштабного вторгнення - діючий адвокат України, добровільно пішла на співпрацю з ворогом. 
 
За їх пропозицією вона зайняла посаду судді в незаконно створеному  судовому органі «Мелитопольский районний суд Запорожской области». 
 
Відтоді підозрювана активно сприяла остаточному становленню та зміцненню окупаційної влади рф на захопленій території Мелітополя. Здійснювала правосуддя від імені та за законами країни-агресора. 
 
Встановлено, що «посадовиця» винесла незаконний обвинувальний вирок у сфальсифікованій окупантами кримінальній справі стосовно громадянки України з метою її покарання за активну та відкриту проукраїнську позицію.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 226