Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2024

15 років тюрми за державну зраду отримав посадовець управління Держагенства меліорації та рибного господарства в Запорізькій області

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено за державну зраду т.в.о. начальника Азовського басейнового управління Державного агентства меліорації та рибного господарства України (ч. 2 ст. 111 КК України). 

 
 
Прокурори в суді довели, що з початку повномаштабного вторгнення рф в Україну правоохоронець добровільно перейшов на бік ворога та розпочав «службу» в окупаційному органі Бердянська  - «відділі охорони навколишнього середовища та водних біоресурсів». 
 
Перебуваючи на посаді «начальника», він беззаперечно виконував вказівки і розпорядження керівників окупаційної адміністрації рф. Займався добором кадрів в очолений псевдоорган,  активно схиляв співробітників Азовського рибоохоронного патруля зрадити Україні,  здійснював контроль за виловом місцевими мешканцями та підприємцями водних біоресурсів в Азовському морі тощо.
 
Під час реалізації своїх «повноважень» обвинувачений незаконно використовував водний транспорт рибоохоронного патруля Азовського басейнового управління.

 
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 144