Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2024

До 15 років за ґратами засуджено двох бойовиків, які воювали на боці окупаційних військ проти України

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури двох громадян України, які у лавах ворожої армії брали участь у боях проти ЗСУ, визнано винними у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). 
 
Їх засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.
 
Прокурори в суді довели, що один із них, мешканець окупованого Донецька, у лютому 2022 року добровільно вступив на військову службу до батальйону 1029 так званої «днр» та став «снайпером» і одночасно «радіо-телефоністом».
 
Пізніше за контрактом бойовик був зарахований до однієї з військових частин у складі 42-ої мотострілецької дивізії Південного військового округу армії країни-агресора, де отримав військовий квиток, звання «рядового» та посаду «кулеметника».
 
З травня 2022 року брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Сил оборони України на запорізькому напрямку, за що був відзначений кремлівськими кураторами нагородою «за бойові заслуги» та медаллю «за хоробрість 2 ступеня». 
 
Інший, мешканець окупованого Криму, перейшов на бік ворога та за контрактом вступив до 810-ї окремої бригади морської піхоти військово-морського флоту зс рф, яка дислокувалась на українському півострові.
 
Перебуваючи на посаді стрільця, брав безпосередню участь у бойових діях проти Сил оборони  України спочатку на херсонському напрямку, а з серпня 2023 року забезпечував оборону ворожих рубежів поблизу с. Роботиного Пологівського району. 
 
Обидва бойовики були взяті в полон українськими захисниками під час бойових зіткнень на території Пологівського району Запорізької області та передані правоохоронним органам. 
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали  слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 213