Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2024

Створила «кадетський клас» з первинної військової підготовки учнів очоленого нею окупаційного навчального закладу – підозрюється освітянка з Мелітополя

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури освітянці з Мелітопольського району повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3, ч. 6 ст. 111-1 КК України).
 
 
За даними слідства, вчителька спеціалізованої різнопрофільної школи Костянтинівської сільської ради добровільно погодилась на співпрацю з окупаційною владою. 
 
Очоливши незаконно створене агресором на базі української школи так зване «Государственное казенное учреждение общеобразовательная организация Запорожской области «Константиновская средняя общеобразовательная школа №1» Мелитопольского района», вона активно розпочала впроваджувати в навчальний процес російські освітні стандарти.
 
Залучившись підтримкою представників окупаційної адміністрації та росгвардійців, створила на базі навчального закладу профільний військово-патріотичний клас, розрахований на дітей підліткового віку. У цьому класі підліткам викладають військові дисципліни, вчать поводженню зі зброєю, зобов’язують ходити у військовій формі.
 

 
Його метою стали підготовка та формування позитивної мотивації учнів до подальшої військової служби в лавах армії та воєнізованих структурах країни-агресора, знищення самоідентифікації покоління українців на ТОТ, підтримка політики окупаційної влади рф. 

За її вказівкою учні «кадетського класу» брали участь у пропагандистських заходах, на яких демонстрували отримані вміння з поводження зі зброєю, а також разом з іншими школярами відвідували так звані «Уроки мужності», де спотворювалась історія України та їх світогляд, тощо.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Мелітопольського РУП Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.
 
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 283