Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2024

Повідомлено про підозру членам злочинного угруповання, які організували по місту та області збут фальсифікованого алкоголю 

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру шістьом членам злочинного угруповання у незаконному придбанні,  зберіганні, транспортуванні з метою збуту та збуті підакцизних товарів (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України).
 
За даними слідства, шість жителів Запоріжжя  об’єднались у  злочинне угруповання та організували незаконну реалізацію фальсифікованого алкоголю.
 
З липня по жовтень 2023 року учасники злочинної схеми діяли згідно з розподіленими між собою ролями та функціями. Забезпечували придбання, транспортування та збут незаконно виготовленої алкогольної продукції та спирту,  вели облік та розподіл прибутку від незаконного бізнесу.
 
Під час обшуків правоохоронцями вилучено понад 11 тис. літрів спирту та незаконно виготовлених алкогольних напоїв. Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» складає понад 1 млн грн.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
          
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 216