Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2024

Дружину настоятеля православної церкви МП судитимуть за  виправдовування збройної агресії рф

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення дружина настоятеля однієї з православних церков московського патріархату на Запоріжжі підтримала політику кремля та схвалювала дії рф. 
 
Будучи публічною людиною серед прихожан, вона через месенджер активно поширювала серед них посилання на деструктивний контент прокремлівських інтернет-ресурсів. Також під час листування з ними висловлювала у текстових та голосових повідомленнях свої думки щодо збройної агресії рф та виправдовувала воєнні злочини загарбників. 
 
Під час обшуків за місцем її проживання правоохоронці вилучили мобільний телефон із доказами протиправної діяльності.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СБУ у Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 226