Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

Вимагали від дружини загиблого військового ЗСУ 10 тис. дол. США неіснуючого боргу - викрито групу осіб 

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито та повідомлено про підозру 3-м жителям Запоріжжя у вимаганні (ч. 4 ст. 189 КК України).
 
 
За даними слідства, троє чоловіків, будучи обізнаними про виплату дружині загиблого українського захисника державної грошової допомоги вирішили заволодіти частиною цих коштів. 
 
За розробленим планом один із підозрюваних із вересня 2023 року почав вимагати від жінки сплатити неіснуючий борг її чоловіка у сумі 10 тис. доларів США. Він систематично телефонував їй та відвідував за місцем мешкання з погрозами застосування насильства та пошкодження майна. Інші двоє навпаки за цю ж суму запропонували вдові військового свої послуги з «вирішення  питання» про неповернення боргу.
 
Групу вимагачів затримано в порядку  ст. 208 КПК України після передачі частини грошових коштів у сумі 150 тис. грн. Двом з них суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, третьому – цілодобовий арешт.  
 
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1487