Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

На Запоріжжі затримано оптового закладчика метадону

За процесуального керівництва прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя припинено незаконну діяльність зі збуту наркотичних речовин на території обласного центру. 
 
                      
 
За даними слідства, житель Дніпропетровщини, переслідуючи мету незаконного збагачення, систематично розповсюджував серед місцевих мешканців Запоріжжя наркотики шляхом так званих «мастер-кладів». Наркотичні засоби зберігав у автівці, яку використовував для швидкого пересування містом.
 
Чоловік був затриманий правоохоронцями після розкладання так званих «закладок» у Хортицькому районі міста. Встановлено, що в одній із таких «закладок» містилось до 50 зіп-пакетів з метадоном.
 
Під час слідчих дій у нього вилучено мобільний телефон із фотознімками місць та перепискою щодо координатів зроблених «мастер-кладів», а також майже тисяча зіп-пакетів із розфасованим наркотичним засобом. 
 
 
Орієнтовна вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» складає більше 400 тис. грн.
 
Наразі наркоділку повідомлено про підозру в незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту та збуті наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу поліції № 5 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
            

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 507