Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

Привласнення авіакомплектуючих на майже мільйон гривень – викрито учасника злочинної схеми

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя місцевому мешканцю повідомлено про підозру у привласненні чужого майна за попередньою змовою групою осіб, вчиненому в особливо великих розмірах, а також у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї (ч. 5  ст. 191, ч. 1 ст. 263 КК України).  
 
За даними слідства, 37-річний запоріжанин, використовуючи свої знайомства серед працівників заводу з виробництва та ремонту авіадвигунів, налагодив систематичний вивіз із його території авіазапчастин поза контролем служби охорони.
 
З  травня 2023 року по січень 2024 року чоловік у змові зі службовими особами вказаного підприємства привласнив комплектуючих та деталей до літаків на майже мільйон гривень. 
 
Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного та осіб, причетність яких до протиправної діяльності наразі перевіряється, вилучено гроші, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи, авіаобладнання, зброю тощо. 
 
                    
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України та сприяння дирекції з безпеки АТ "МОТОР СІЧ".
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 571