Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2024

Знущався над мирним населенням Василівського району – підозрюється керівник незаконно створеного правоохоронного органу у Дніпрорудному

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням, інших порушеннях законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, колишній начальник карного розшуку Дніпрорудненського райвідділу поліції, звільнений у 2015 році під час переатестації, погодився на пропозицію окупантів очолити незаконно створений правоохоронний орган - так званий «Дніпрорудненский районный отдел милиции».  
 
На посаді начальника він усіляко підтримував політику держави-агресора та сприяв встановленню окупаційної влади на захопленій території Запорізької області.  
 
У змові з представниками збройних формувань рф він організовував безпідставні затримання мирних мешканців окупованого Дніпрорудного з подальшим  їх нелегальним ув’язненням.  
 
Людей утримували  у спеціально облаштованому в будівлі окупаційного правоохоронного органу приміщенні за відсутності належних санітарних умов та медичної допомоги. Там, з метою зламати опір та змусити до співпраці, до них застосовували жорстокі тортури.
 
Тих, хто не підкорився окупаційному режиму, примусово переміщали з їх постійного місця мешкання – вивозили транспортом за межі Василівки. На підконтрольну Україні територію Запорізької області люди вимушені були йти пішки.

Наразі псевдоправоохоронця оголошено  в розшук, слідство триває.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Також стосовно підозрюваного було розпочате ще одне кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності  (ч. 7 ст. 111-1 КК України).  Наразі обвинувальний акт за вказаною кваліфікацією перебуває на розгляді суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 664