Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

Результати роботи органів прокуратури області з питань прийому громадян, розгляду звернень та запитів, а також забезпечення доступу до публічної інформації у 2023 році

Органами обласної прокуратури вжито низку заходів до розгляду звернень у найкоротші терміни, забезпечено об’єктивне їх вирішення та поновлення прав незахищених верств населення.
 
У 2023 році органами прокуратури області розглянуто понад 4,3 тисячі звернень.
 
По суті вирішено майже 1,8 тис. звернень, із них 123 задоволено.
 
Надано відповіді на 30 звернень народних депутатів України.
 
 
Під головуванням керівника обласної прокуратури у квітні 2023 року проведено засідання круглого столу за участю народних депутатів України на тему: «Аспекти роботи органів прокуратури Запорізького регіону в умовах збройного конфлікту як частини сектору безпеки і оборони України». Серед інших питань учасниками заходу обговорено дієвість та ефективність роботи органів прокуратури та поліції регіону в умовах збройного конфлікту, стан розгляду депутатських звернень до прокуратури регіону, а також забезпечення збору доказів для низки актуальних кейсів, на які має запит суспільство.
 
       
 
Також вжито заходів до вдосконалення організації роботи з прийому громадян, орієнтуючись на потреби заявників, внутрішньо переміщених осіб, потерпілих, які приходять до обласної прокуратури з дітьми, в приймальні громадян обласної прокуратури облаштовано куточок дитячого дозвілля. Це дозволило вести більш  спокійній та конструктивний діалог із їх батьками.
 
Торік прокурорами органів обласної прокуратури прийнято 409 громадян, з них 75 – керівниками прокуратур.
 
Особисто керівником обласної прокуратури прийнято 24 громадянина.
 
Переважно громадяни звертались  з питань:
-  воєнних злочинів та інших злочинів проти людства, пов’язані з агресією рф проти України;
- надання інформації щодо військовополонених та інших осіб, взятих у полон (заручники), зниклих безвісти та загиблих унаслідок російсько-української війни, наявності кримінальних проваджень, органі слідства тощо;
- порушення прав під час обліку військовозобов’язаних;
- щодо надання інформації про отримання соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам тощо.
 
Належним чином налагоджено зв'язок з громадськістю, забезпечено систематичне та оперативне оприлюднення публічної інформації, що знаходиться у володінні органів прокуратури.
 
Так, у минулому році розглянуто 107 запитів на отримання  публічної інформації, з яких 73 – задоволено. Оприлюднено 51 інформацію, що містить публічні дані.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 538