Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

Запорізька обласна прокуратура підвела підсумки роботи 2023 року

Під головуванням керівника Запорізької обласної прокуратури Сергія Спільника відбулась підсумкова нарада за результатами роботи відомства у 2023 році.  
 

 
 
Другий рік поспіль прокуратура працює у зміненому режимі.

 
«Головна зміна 2023 року - це радикальна трансформація підходу до роботи системи прокуратури та усієї кримінальної юстиції. Головний принцип: у центрі уваги – людина, захист її життя та здоров’я, прав та свобод. Цим принципом ми повинні керуватися, починаючи від розслідування злочинів сексуального насильства на війні до впровадження положень Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку» -  зазначив Сергій Спільник. 
 

 
 
Окремо зупинились на визначених ще на початку 2023 року приорітетах правоохоронної діяльності. Серед яких: фіксація та розслідування злочинів проти миру; протидія злочинам проти основ національної безпеки; протидія злочинам з ознаками корупції, у бюджетній, податковій, митній  сферах та у сфері кібербезпеки, щодо незаконного обігу наркотичних засобів; захист прав та інтересів дітей, недопущення тиску на бізнес тощо, а також доданий з серпня 2023 року пріоритет - це протидія екологічним злочинам, відшкодування збитків, заподіяних довкіллю.
 
Під час заходу щодо проблематики за закріпленими напрямами прокурорської діяльності виступили перший заступник та заступники керівника. По окремих питаннях було надано слово керівникам структурних підрозділів апаратуру обласної прокуратури та очільникам деяких окружних прокуратур.
 

 
За підсумками наради були окреслені заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності відомства, та визначено першочергові завдання на І півріччя 2024 року.      
      
  
До відома: детальніше про результати роботи Запорізької обласної прокуратури за 2023 рік можна дізнатись за посиланням.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 719