Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

Прокурори Запоріжжя в рамках робочої зустрічі з представниками «Global Rights Compliance» поділились практичними напрацюваннями у розслідуванні злочинів проти дітей

Відбулась робоча зустріч прокурорів Запорізької обласної прокуратури із представниками Мобільних команд правосуддя міжнародної юридичної фундації «Global Rights Compliance». 
 
Головною метою зустрічі стало розширення співпраці між «Global Rights Compliance» та обласною прокуратурою у сфері протидії злочинам проти дітей та таких, що стосуються дітей.  Зокрема, обговорила залучення експертів до розслідування злочинів проти дітей, розробки стратегії їх розслідування з урахуванням принципів правосуддя, дружнього до дитини.
 
Під час заходу  розроблено алгоритми подальшої спільної роботи з виявлення, запобігання і пом’якшення негативних наслідків порушення міжнародного гуманітарного права і прав людини.
 
Окремо обговорено проблемні питання, які виникають у прокурорів та слідчих під час фіксації та досудового розслідування злочинів проти дітей, вчинених військовими рф на ТОТ Запорізької області.
 
Наприкінці учасники зустрічі висловили готовність до плідної співпраці та постійної комунікації з метою обміну практичними напрацюваннями та недопущення порушень прав людини.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 745