Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

Повідомлено про підозру трьом бойовикам, які взяті у полон українськими захисниками під час бойових зіткнень біля Роботиного та Вербового Запорізької області

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури  трьом громадянам України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, у 2023 році троє мешканців Донеччини  добровільно  вступили на службу до військових підрозділів рф. 
 
Після укладення контрактів із міноборони рф та проходження «курсів» бойової підготовки один із  них був призначений командиром відділення 108-го десантно-штурмового полку збройних сил країни-агресора. Інші двоє  поповнили лави 234-го десантно-штурмового полку рф та 71-го мотострілкового полку російських військ.
 
Надалі в складі угруповань російської армії всі троє були відправлені на Запорізький напрям, де брали активну участь у бойових діях проти Сил оборони України.
 
У листопаді та наприкінці грудня 2023 року підозрювані були взяті у полон  українськими захисниками під час бойових зіткнень у районі Роботиного та Вербового Запорізької області та передані правоохоронним органам. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
                           
 
  
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 963