Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2024

Судитимуть керівницю підприємства, яка конвертувала 123 млн грн у готівку та ухилилась від сплати податків

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівниці підприємства за фактами надання завідомо неправдивої інформації органам державної влади під час створення юридичної особи, ухилення від сплати податків та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 205-1 КК України).
 
Розслідуванням установлено, що в січні 2019 року на підставі поданих громадянкою недостовірних відомостей було створено фіктивну комерційну структуру. Надалі підприємство було використано для маскування незаконних безтоварних операцій та подальшої конвертації 123 млн грн у готівку. Це призвело до ухилення від сплати податків на понад 24 млн грн та спричинило державі шкоди на вказану суму.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділу поліції № 2 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1213