Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2024

До 15 років за ґратами засуджено начальника окупаційної поліції Бердянська

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду керівника псевдоправоохоронного органу визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 
 
Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавлено права обіймати певні посади в органах влади строком на 15 років.
 
Прокурори в суді довели, що мешканець Донецької області  у квітні 2022 року, підтримуючи агресію рф на території України, добровільно погодився на пропозицію окупантів та був призначений  начальником так званої «народної  міліції» м. Бердянська Запорізької області.  
 
Перебуваючи на керівній посаді у незаконно створеному правоохоронному органі, він організовував та безпосередньо брав участь у примусових співбесідах із діючими працівниками Бердянського районного відділу поліції. Погрожуючи їм та членам їх родин насильством, схиляв до державної зради та  здійснення колабораційної діяльності тощо.
 
19 жовтня 2022 року Указом Президента України обвинувачений потратив до санкційного списку РНБО.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 971