Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2024

Збирала грошову допомогу для вигаданих постраждалих внаслідок ворожого обстрілу – на Запоріжжі у шахрайстві підозрюється місцева жителька

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури мешканці обласного центру повідомлено про підозру в шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, 36-річна запоріжанка, раніше засуджена за корисливі злочини, на сторінках однієї з соціальних мереж розмістила фейкове повідомлення про збір коштів на лікування дівчини, яка начебто постраждала внаслідок ракетної атаки ворога по Запоріжжю. Для перерахування грошової допомоги підозрювана зазначила номери власних банківських карток. 
 
     
 
Упродовж декількох місяців вона витрачала на власні потреби кошти, отримані від небайдужих громадян, які відгукнулись на її прохання. Жодної гривні на поміч постраждалим від ворожих обстрілів жінка не перерахувала.
 
За оперативними даними підозрювана у аналогічний спосіб ошукувала громадян під час збору фінансової допомоги жителям Харківщини та Одещини постраждалим через ворожі обстріли.
 
Під час обшуків за місцем проживання жінки правоохоронці вилучили мобільний телефон, банківські карти та інші речові докази її злочинної діяльності
 
 
Наразі слідство триває, встановлюється коло постраждалих від шахрайської схеми громадян. 
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1900