Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2024

Шахрайство на продажу неіснуючих товарів для військових – підозрюється мешканець Запоріжжя

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру в шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК України).
 

 
За даними слідства, 33-річний запоріжанин, раніше судимий за вчинення корисливих злочинів, перебуваючи під вартою в слідчому ізоляторі, розробив схему шахрайського заволодіння грошима громадян. 
 
З цією метою у соціальній мережі «TikTok» він розмістив фейкові оголошення про продаж товарів для військових серед, яких дрони, прибори нічного бачення, тепловізори, тактичний одяг тощо. Надалі, під час спілкування з потенційними покупцями, переконував їх зробити повну або часткову оплату на підконтрольні йому банківські рахунки. Отримавши гроші, більше на зв'язок не виходив. 
 
Наразі відомо про 8 військовослужбовців, постраждалих від протиправної діяльності. Встановлюються інші потерпілі. 
 
Під час обшуків за місцем ув’язнення підозрюваного, а також за місцями проживання власників банківських карток, які використовувались у шахрайській схемі, вилучено мобільні телефони, банківські картки, сім-картки, чорнові записи тощо.
 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Відділу поліції № 2 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП Нацполіції України, співробітників державної установи «Запорізький слідчий ізолятор».
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1005