Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2024

За грошову винагороду сприяли переправленню ухилянтів через держкордон – на Запоріжжі судитимуть злочинне угруповання

За процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури та Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя стосовно 4-х учасників злочинної групи до суду скеровано обвинувальний акт за фактом організації незаконного переправлення осіб через держкордон України та підроблення офіційного документа (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст.  358 КК України).
 
За даними слідства, раніше судимий місцевий житель, залучившись підтримкою ще трьох мешканців обласного центру, утворив стійке злочинне угруповання, яке за грошову винагороду організовувало для військовозобов’язаних незаконне переправлення через державний кордон України до країн ЄС.
 
 
 Із дотриманням заходів конспірації вони пропонували чоловікам призовного віку свою «допомогу» з виготовлення фіктивних документів про непридатність до військової служби та виключення з військового обліку. 
 
Слідством встановлено 11 ухилянтів, які придбали можливість безперешкодного виїзду за кордон. 
 
 За півроку загальний дохід від незаконної діяльності склав майже 1 млн грн.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції № 1 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області та Управління міграційної поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 918