Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2024

На Запоріжжі викрито учасника ще однією злочинної схеми сприяння уникненню мобілізації – підозрюється місцевий мешканець

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя місцевому мешканцю повідомлено про підозру у замаху на організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч.3 ст. 15, ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 369-2  КК України).
 
За даними слідства, мешканці Запоріжжя організували злочинну схему збагачення на виготовленні фіктивних документів про наявність інвалідності. 
 
Використовуючи свої знайомства серед лікарів медичних закладів обласного центру, вони за грошову винагороду забезпечували оформлення відповідних медичних висновків.
 
На підставі отриманих документів особи, придатні до військової служби, уникали мобілізації та мали право на виїзд за кордон. Вартість такої «послуги» становила від 5 до 7 тисяч доларів США. 
 
Правоохоронцями викрито одного з організаторів злочинної схеми під час отримання 6,5 тис. доларів США від чергового ухилянта.
 
Під час обшуків за місцем проживання учасників схеми та лікарнях Запоріжжя вилучено грошові кошти, банківські картки, медичні довідки, копії особистих документів замовників, печатки та бланки висновків ЛКК з ознаками підробки, комп’ютерну техніку, чорнові записи тощо.
 
Слідство триває, встановлюється коло осіб, причетних до протиправної діяльності.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими відділу поліції № 4 Запорізького РУП та слідчого управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 721