Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2024

На Запоріжжі викрито коригувальника ворожого вогню

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю селища Степногірськ Запорізької області у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).
 
 
За даними слідства, 55-річний охоронець дитсадка був завербований російськими спецслужбами через свою знайому, жительку Василівки, яка після повномасштабного вторгнення залишилась на тимчасово окупованій території Запорізької області та усіляко підтримувала збройну агресію проти України. Жінка звернулась до нього через закритий канал месенджера «Telegram» і запропонувала брати участь у підривній діяльності проти України.
 
За домовленостю підозрюваний повинен був збирати інформацію про місця дислокації та переміщення Сил оборони та військової техніки на Запорізькому напрямку тощо та через свою «однодумницю» передавати російським кураторам.
 
Встановлено, що за його наведенням ворогом здійснено обстріл цивільної інфраструктури Степногірська. Тоді внаслідок ворожої атаки загинув місцевий житель.
 
Чоловік був затриманий у порядку ст. 208 КПК України  за місцем свого мешкання. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління  СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 782