Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2024

Службова недбалість за збитками у понад 2 млн грн – на Запоріжжі повідомлено про підозру працівнику комунального підприємства

За процесуального керівництва прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя працівнику комунального підприємства повідомлено про підозру за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, у 2022 році відповідальний працівник комунального підприємства Запоріжжя при прийманні поставлених за договором протигазів ГП-5 належним чином не перевірив їх характеристики. Підозрюваний не звернув увагу, що строк експлуатаційного використання засобів захисту вийшов і вони втратили свої захисні властивості. Внаслідок його недбалості підприємство отримало більше 2 тис. несправних протигазів, за які розрахувалось понад 2 млн грн бюджетних коштів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Відділу поліції № 2 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 708