Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2024

На Запоріжжі повідомлено про підозру організатору масштабного наркотрафіку та ще двом членам угруповання

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної та Вознесенівської окружної прокуратур повідомлено про підозру трьом членам організованої групи в незаконному виготовленні, придбанні, перевезенні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропної речовини в особливо великих розмірах, контрабанді особливо небезпечної психотропної речовини, організації та утриманні місць для виробництва наркотиків, а також у придбанні обладнання та прекурсорів для їх виготовлення (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 305, ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 311 КК України). 
 
За даними слідства, 31-річний чоловік організував у Запоріжжі наркомережу з виготовлення та збуту психотропних речовин. До злочинної діяльності залучив ще двох місцевих мешканців.
 
 
Гаражне приміщення, яке належало одному із членів організованої групи, підозрювані обладнали під підпільну нарколабораторію. Там ними виготовлявся, фасувався та зберігався з метою подальшого збуту метамфетамін. 
 
Із метою розширення наркобізнесу організатор угруповання налагодив канал імпортування із-за кордону МДМА (екстазі). Контрабандний товар отримував через міжнародних перевізників та поштовим сервісом у вигляді звичайних відправлень. 

 
За результатами проведених обшуків у наркоділків виявлено та вилучено обладнання для фасування наркотиків, більше 200 розфасованих зіп-пакетів із психотропною речовиною, 150 пігулок екстазі, ввезених контрабандним шляхом, півтисячі наліпок із рекламою наркотичних та психотропних речовин, бойові припаси тощо.
 

 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділу поліції № 1 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 927