Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2024

До 12 років ув’язнення засуджено двох представників окупаційної комендатури, які знущались над мирним населенням окупованого Василівського району Запорізької області

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду двох військових зс рф визнано винними у жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні тортур, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України). 
 
Вироком суду їм призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі кожному.  
 
Прокурори у суді довели, що після окупації Василівського району в лютому 2022 року двоє військовослужбовців підрозділу Махачкалінського ОМОН Управління Росгвардії по республіці Дагестан були призначені так званими «заступником та помічником військового коменданта» окупаційної адміністрації міста Василівка. 
 
З метою реалізації окупаційної політики держави-агресора та окремих рішень представників окупаційної адміністрації на ТОТ вони об’єднали свої зусилля на проведення підривної діяльності проти України.
 
Організовували пошук та безпосередньо брали участь у затриманні патріотично налаштованих місцевих жителів. Після доставлення їх до приміщення захопленої адмінбудівлі Василівської поліції знущались, примушуючи до співпраці, – застосовували електрострум, проливали на шкіру хімічні реактиви, вставляли гострі металеві предмети під нігті рук, погрожували вбивством родичів тощо.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
        

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 885