Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2024

До 6 років за ґратами засуджено колишнього сільського голову, викритого на вимаганні та одержанні хабара від підрядника

За публічного обвинувачення прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя визнано винним ексголову однієї з сільрад Запорізького району  за фактом вимаганням та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). 
 
Вироком суду йому призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також позбавлено права здійснювати функції представників влади та місцевого самоврядування, обіймати певні посади в органах державної влади, місцевого  самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах установах та організаціях строком на 3 роки. 
 
Прокурором доведено, що у грудні 2017 року сільський голова  вимагав у директора товариства «відкат» у розмірі 10% (56 тис. грн) від суми укладених договорів-підряду на придбання та монтаж дитячих гральних та спортивних майданчиків за підписання акта виконаних робіт у звітному періоді. 
 
Чоловік був викритий після отримання усієї суми неправомірної вигоди, яку зберігав до її вилучення правоохоронцями, під пасажирським сидінням власного автомобіля.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1143