Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2023

Застосовували щодо мешканців ТОТ  «фільтраційні заходи»  на ворожих блокпостах у Мелітополі - підозрюються троє бойовиків так званої «днр»

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної та Мелітопольської окружної прокуратур трьом представникам збройних формувань «днр» повідомлено  про підозру у державній зраді, колабораційній діяльності, розбої, вчиненому в складі організованої групи та участі у складі не передбачених законом  збройних формувань у нападі на громадян (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 260 КК України). 
 
За даними слідства, 38-річний мешканець Донеччини в липні 2022 року добровільно вступив до лав першого армійського корпусу міністерства оборони «днр» та був призначений «командиром» однієї зі стрілецьких рот 5 батальйону 129 мотострілецького полку. Надалі  виконував бойові завдання з захоплення території України.
 
Під час окупації Мелітопольского району учасник НЗФ розробив схему заволодіння майном громадян, які перетинали контрольно-пропускний блок-пост рф. До її реалізації залучив ще двох військових підпорядкованого особового складу, які зорганізувалися у стійке угруповання для вчинення злочинів. 
 
Під час несення служби на ворожих блок-постах підозрювані за заздалегідь розподіленими обов’язками застосовували щодо мешканців тимчасово окупованої території «фільтраційних заходів».  
 
Під приводом перевірки документів учасники угрупування зупиняли автівки, які рухались транзитом, та проводили незаконні обшуки.  Потім незаконно відбирали майно нібито за існуючою забороною їх провезення в межах тимчасово окупованої території. Під час таких перевірок залякували людей вогнепальною зброєю, викликаючи страх за життя і здоров'я.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1023