Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2023

Контроль за використанням коштів державного та місцевих бюджетів - керівник обласної прокуратури взяв участь у підведенні підсумків роботи робочої групи «Прозорість та підзвітність»

26 грудня 2023 року відбувся круглий стіл керівників органів влади та правоохоронних органів, на якому обговорено результати роботи робочої групи «Прозорість та підзвітність».
 
 
Цю профільну робочу групу створено в ЗОДА на виконання доручення Уряду. Головне її завдання – це контроль за використанням коштів державного та місцевих бюджетів, реалізацією публічних закупівель, проведенням оплат та здійсненням робіт. 
 
У своїй доповіді Сергій Спільник зазначив, що упродовж 2023 року за процесуального керівництва органів прокуратури Запорізької області до суду у провадженнях поліції скеровано 66 обвинувальних актів про корупційні злочини. З них 35 – про кримінальні правопорушення у бюджетній системі та 10 – щодо зловживань у земельній сфері.
 
 
У кримінальних правопорушеннях у бюджетній системі відшкодовано 17 млн  грн із встановлених майже 29 млн грн збитків.
 
З метою забезпечення відшкодування на майно підозрюваних на суму 14 млн грн накладено арешт ще на 9 млн грн пред’явлено позови.
 
Також прокуратурою забезпечено реалізацію представницької функції у бюджетній сфері. У 2023 році пред’явлено 73 позови на 69 млн грн. Задоволено 51 позов на 64 млн грн, попереджено неправомірне вибуття бюджетних коштів на загальну суму майже 1,2 млрд грн. Виконано судові рішення на 21 млн грн (7,4 %).
 
Наразі робота за вказаним напрямом продовжується.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1069