Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.12.2023

Впроваджують стандарти російської освіти на ТОТ Запорізької області  - у колабораціонізмі викрито двох освітянок з Мелітопольського району

За процесуального керівництва Мелітопольської окружної прокуратури освітянці з Мелітопольського району повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ст. 111-1 КК України). Стосовно іншої – за аналогічною кваліфікацією до суду скеровано обвинувальний акт. 
 
За даними слідства, вчителька навчально-виховного об’єднання Костянтинівської сільської територіальної громади погодилась на співпрацю з окупаційною владою.
 
 
З початку літа 2022 року жінка добровільно очолила так зване «государственное казенное учреждение общеобразовательная организация Запорожской области «Константиновская средняя общеобразовательная школа № 2» Мелитопольского района», незаконно створене агресором на базі вказаної вище української гімназії.
 
Перебуваючи на посаді директора, підозрювана активно розпочала впроваджувати в навчальний процес російські стандарти освіти. 
 
Займаючи активну позицію з підтримки збройної агресії рф проти України, вона організовувала та разом із учнями очолюваного нею закладу освіти брала участь у політичних заходах щодо мілітаризації та політизації дітей на тимчасово окупованій території Запорізької області.  
 
Наразі у кримінальному провадженні триває слідство, яке здійснюють слідчі Мелітопольського РУП Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.
 
Стосовно іншої освітянки  - директорки Приазовського ліцею та одночасно депутатки Приазовської селищної ради Мелітопольського району від забороненої партії  «ОПЗЖ» - ювенальні прокурори скерували до суду обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України). 
 
Як раніше повідомлялось, керівник Запорізької обласної прокуратури повідомив їй про підозру  у колабораціонізмі.

 
Із квітня 2022 року жінка за пропозицією окупантів очолила так зване «Государственное казенное учреждение общеобразовательная организация Запорожской области «Приазовская средняя общеобразовательная школа № 9» Мелитопольского района» та впроваджувала у ньому критерії освіти рф.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1084