Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2023

Судитимуть ще п’ятьох псевдоправоохоронців з ТОТ Запорізької області

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно п’ятьох громадян України за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, чотири мешканці Василівського і один –  Бердянського районів, серед яких є колишні правоохоронці, вступили на службу до підрозділів окупаційного «головного управління мвс рф у Запорізькій області».
 
Двоє з них стали «заступниками командира», а ще двоє обійняли посади «поліцейських» окремого взводу патрульно-постової служби «Отдела полиции № 3 (дислокация пгт. Михайловка) УВД по г. Васильевка и Васильевскому району». Інший добровільно зайняв посаду «помощника дежурного Приморского отдела Бердянського управления Главного управления МВД в Запорожской области.
 
Після «зарахування» до лав псевдоправоохоронного органу їм видали «посвідчення» та формений одяг російського зразка, а також вогнепальну зброю і боєприпаси до неї.
 
Наразі обвинувачені за вказівками окупаційної влади впроваджують стандарти кремлівського режиму на тимчасово захопленій території Запорізької області. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1101