Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2023

Забезпечував ворога розвідданими - викрито ще одного корегувальника обстрілів Запоріжжя

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю Запоріжжя за фактом державної зради, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).
 
Наразі йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. 
 
За даними слідства, місцевий мешканець, будучи проросійськи налаштованою особою, добровільно погодився  співпрацювати зі спецслужбами країни-агресора у проведенні підривної діяльності проти України. 
 
Упродовж жовтня 2023 року він забезпечував ворога інформацією щодо дислокації сил оборони України та геолокацією житлової та промислової  інфраструктури Запоріжжя. 
 
Встановлено, що одним із доручень його кремлівських кураторів було отримання та передача наслідків влучення 18 жовтня 2023 року російських ракет по багатоповерхівці у центрі міста. В ту ніч через ворожий обстріл загинуло пʼятеро людей, ще пʼять отримали поранення.
 
Розвіддані збирав як самостійно, так і за допомогою осіб із числа родичів та знайомих. 
 
Передача отриманих відомостей відбувалась через «звʼязного», який постійно перебуває на ТОТ, шляхом надіслання в анонімний чат одного з месенджерів  графічних зображень, зроблених за допомогою сервісу онлайн карт «Google maps», з позначками та дописами.
 
Триває слідство, встановлюються інші учасники злочину.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1248