Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2023

У лавах армії рф брав участь у боях проти ЗСУ  –  судитимуть жителя Донеччини

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Донеччини  за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства,  у лютому 2022 року громадянин України, перебуваючи на території окупованого Донецька, добровільно вступив на військову службу до батальйону 1029 так званої «днр» та став снайпером і одночасно радіо-телефоністом.
 
Пізніше за контрактом бойовик був зарахований до однієї з військових частин у складі 42-ої мотострілецької дивізії Південного військового округу армії країни-агресора, де отримав військовий квиток, звання «рядового» та посаду «кулеметника».
 
З травня 2022 року брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Сил оборони України на Запорізькому напрямку, за що був відзначений кремлівськими кураторами нагородою «за бойові заслуги» та медаллю «за хоробрість 2 ступеня». 
 
Під час виконання злочинного розпорядження своїх командирів із захоплення бойових позицій сил оборони України на території Пологівського району Запорізької області, здійснив збройний опір українським захисникам, проте був взятий ними у полон.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1437