Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2023

Поширювала інформацію про розташування позицій ЗСУ на Запоріжжі – підозрюється дружина настоятеля храму УПЦ (МП)

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру громадянці України, яка поширювала дані про місце розташування підрозділу Сил оборони на території Запорізької області (ч. 2 ст. 114-2 КК України). 
 
  
 
За даними слідства, проросійськи налаштована дружина настоятеля одного з храмів УПЦ (МП) на Запоріжжі з початком широкомасштабного вторгнення висловлювалась проти чинної української влади та її політики. 
 
Під час спілкування з мешканкою Москви жінка неодноразово передавала інформацію про відомі їй місця дислокації одного з підрозділів ЗСУ на території Запорізької області.
 
Наразі суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю. 
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1205