Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2023

Судитимуть очільника одного із дитячих військово-політичних рухів, незаконно створених в окупованому Мелітополі

Прокурори Мелітопольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного з очільників дитячих військово-політичних рухів, незаконно створених окупаційною владою рф в Мелітопольському районі (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
 
 
Розслідуванням встановлено, що колишній викладач Харківського національного університету внутрішніх справ, а після повномасштабного вторгнення  - керівник одного зі створених окупаційною владою  закладу освіти очолив так званий «регіональний штаб Запорізької області всеросійського дитячо-юнацького військово-патріотичного громадського руху «Юнармія».
 
Підозрюваний особисто організовував публічні заходи політичного та військового характеру, до участі у яких залучались неповнолітні та малолітні  учасники руху «Юнармія». 
 
 
Діяльність вказаної організації, до якої залучаються діти віком від 8 років, спрямована на знищення національної ідентичності українців, формування у підлітків позитивної мотивації до проходження військової служби у збройних силах країни-агресора, підтримку політики окупаційної влади російської федерації.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Відділу поліції №1 Мелітопольського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бут піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 831