Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2023

Перевезення громадян із Запоріжжя на ТОТ поза межами контрольних пунктів України – викрито групу осіб

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури викрито протиправну діяльність групи осіб із незаконного переправлення громадян через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Наразі двом із них повідомлено про підозру, щодо третього співучасника вирішується питання про оголошення у розшук.
 
        
 
За даними слідства, раніше засуджений житель Одещини та двоє мешканців Запоріжжя розробили схему незаконного переправлення громадян на тимчасово окуповану територію України в обхід установленому чинним законодавством порядку. 
 
З цією метою вони налагодили трафік пасажирських перевезень  через країни ЄС до російської федерації з подальшим потраплянням на захоплену ворогом територію Запорізької та Донецької областей поза межами українських контрольних пунктів в’їзду-виїзду. Маючи відповідні відносини з російськими комерційними структурами вони безперешкодного здійснювали проїзд по території рф. 
 
Діяли у межах суворої конспірації. Бажаючих підшукували через закриту групу в месенджері «Вайбер». Перед виїздом інструктували громадян щодо обов’язкового приховування дійсних намірів залишення меж України під час прикордонного контролю у станах ЄС. 
 
Вартість такого «проїзду» становила 350 дол США. 
 
Під час обшуків за місцем діяльності та проживання учасників схеми правоохоронці виявили мобільні телефони, чорнові записи, грошові кошти тощо.
 
Слідство триває.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 861