Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2023

Замість підрядника здійснили демонтаж інфраструктурного об’єкту та безпідставно витратили понад 610 тис. грн бюджетних коштів – підозрюються експосадовці комунального підприємства

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної та Шевченківської окружної прокуратур повідомлено про підозру колишнім посадовим особам одного з комунальних підприємств Запоріжжя у розтраті бюджетних коштів (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, колишні генеральний директор, головний інженер і начальник структурного підрозділу комунального підприємства розробили  схему розкрадання бюджетних коштів.  Посадовці, у складі утвореного злочинного угруповання, організували без наявних на те підстав за рахунок підприємства виконання робіт із демонтажу рейкових колій та їх складових по вулицях Шевченківського району м. Запоріжжя. Внаслідок протиправних дій були розтрачені бюджетні кошти підприємства на понад 610 тис. грн та спричинено відповідну шкоду територіальній громаді Запоріжжя.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 987