Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2023

На Запоріжжі припинено незаконну наркодіяльність місцевих мешканців – за результатами обшуків вилучено понад 13 кг канабісу

За процесуального керівництва прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито громадян на незаконному зберіганні наркотичних засобів у великих розмірах (ст. 309 КК України).
 
За даними слідства, 49-річний житель Запоріжжя за своїм місцем проживання та на території дачної ділянки виготовляв та зберігав наркотичний засіб «канабіс».
 
Аналогічний вид наркотика також незаконно переховував на території свого домоволодіння інший мешканець  області.
 
 
Під час одночасних обшуків за їх місцем проживання та дачної території правоохоронці виявили кущі коноплі та сухий канабіс у подрібненому виді загальною кількістю більше 13 кг, електронні ваги тощо.  Вартість вилученого з незаконного обігу наркотичного засобу за цінами «чорного ринку» становить понад 2 млн грн.
 
      
 
Наразі тривають слідчі дії, особи перевіряються на причетність до незаконної діяльності зі збуту наркотичних засобів, вчиненої за попередньою змовою групою осіб.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі  відділу поліції № 1 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УБН в Запорізькій області ДБН Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
          

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 774