Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2023

Вчинили розбійний напад та хуліганство щодо водія маршрутки  - на Запоріжжі підозрюється група осіб

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької окружної прокуратури двом жителям Запорізької області повідомлено про підозру за фактом розбійного нападу та хуліганства (ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 296 КК України).
 
   
 
За даними слідства, у липні 2023 року двоє чоловіків з метою заволодіння грішми вчинили розбійний напад на водія маршрутки. Заздалегідь узгодивши свої дії, підозрювані підкараулили потерпілого на кінцевій зупинці маршруту «Запоріжжя АС-3 - Наталівка» у с. Івано-Ганнівка Запорізького району. Спочатку, щоб подавити волю до опору, вони застосували газовий балончик. Потім серед улиці розпочали наносити йому удари руками та ногами у різні частини тіла. Повернулись до маршрутного мікроавтобуса, порізали колеса, заволоділи півтора тисячами гривень та залишили місце події.
 
У серпні 2023 року вказана група осіб на цій же зупинці увірвалась до салону того ж маршрутного таксі, у якому перебував його водій та ще одна особа, та зухвало вчинила стрілянину з пістолета ПМР.
 
Правоохоронцями проведено низку обшуків за місцем мешкання нападників та вилучено докази злочинної діяльності.
 
Одного з підозрюваних взято під варту. Також наразі судом вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу іншому. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Відділу поліції № 6 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 

До відома: один із підозрюваних є фігурантом у кримінальному провадженні за фактом протидії законній господарській діяльності місцевого автоперевізника (ст. 206 КК України).


Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 837