Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2023

Підмінив телефон пенсіонерки на інший, а також заволодів ще 2 мобільними – до 8 років за гратами засуджено жителя Запоріжжя

За принципової позиції прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя місцевого мешканця визнано винним у грабежі, шахрайстві та крадіжці, які він вчинив в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 186 КК України). Його засуджено до 8 років  позбавлення волі.
 
Прокурорами під час судового розгляду доведено, що у грудні 2022 року 33-річний раніше судимий житель Запоріжжя шахрайським шляхом заволодів мобільним телефоном літньої жінки. 
 
Побачивши на вулиці пенсіонерку, яка не могла дати ради своєму мобільному телефону, аферист запропонував їй свою допомогу. Надалі скориставшись неуважністю та віком жінки, підмінив її телефон на інший, який напередодні викрав у свого знайомого. 
 
Декілька днями пізніше чоловік заволодів ще одним мобільним телефоном, вирвавши його з рук місцевого мешканця, який зранку повертався з роботи додому.
 
Ґаджети збував на одному з ринків Запоріжжя.
 
Громадянин заперечував свою вину та причетність до інкримінованих злочинів. Проте суд підтримав позицію прокурора, який спростував усі доводи обвинуваченого, та призначив реальне покарання.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 971