Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2023

Відбувся спільний семінар із питань протидії домашньому насильству

За ініціативи обласної прокуратури проведено спільний семінар щодо особливостей розслідування кримінальних правопорушень, пов'язаних із домашнім насильством.
 
  
 
У його роботі взяли участь очільники та співробітники обласної та окружних прокуратур, органів досудового розслідування Нацполіції регіону.
 
Керівник обласної прокуратури Сергій Спільник, ґрунтуючись на рекомендаціях іноземних партнерів, вимогах Офісу Генерального прокурора та Національної поліції України, зауважив про актуальність тематики заходу. 
 
 
Викликана війною психологічна та фізична травматизація суспільства  подекуди призводить до загострення шкідливих звичок, що більше сприяє поширенню домашнього насильства, ніж його подоланню.
 
Латентність цього виду злочинів є досить високою, а тому правоохоронці мають відповідально, професійно, принципово і вчасно реагувати на кожен факт домашнього насильства, оскільки будь-який із них може призвести до непоправних наслідків.
 
   
 
Учасники семінару обговорили актуальні питання розкриття та розслідування відповідних злочинів. Окремо приділивши увагу правопорушенням, потерпілими від яких є діти, обмінялись відповідними позитивними напрацюваннями.
 
  
 
Захист осіб від проявів домашнього насильства і надалі залишається пріоритетним напрямом в діяльності органів правопорядку регіону.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 995