Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2023

Прокуратура через суд зобов’язала вільнянське підприємство привести сховище у належний стан, стосовно іншого балансоутримувача розпочато судовий розгляд

За позовом Запорізької окружної прокуратури суд зобов’язав підприємця Вільнянська привести споруду цивільного захисту у стан готовності для використання за призначенням.
 
Прокуратурою встановлено, що з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну балансоутримувач протирадіаційного укриття не забезпечив його приведення у належний технічний стан. Це укриття загальною площею 370 кв. м розраховано на захист 400 осіб. Однак через його неготовність жителі Вільнянської міської територіальної громади під час надзвичайних ситуацій позбавлені можливості скористатись ним за призначенням. 
 
                                  
 
Після набрання рішенням законної сили прокуратурою будуть вжиті заходи, спрямовані на його реальне виконання.
 
Крім того, за позовом цієї ж окружної прокуратури судом відкрито провадження до суб’єкта господарювання. Цього разу прокурори через суд визнають недійсним незаконний договір про передачу в оренду об’єкта цивільного захисту.  
 
Встановлено, що розташоване у приміщенні одного з торговельних маркетів протирадіаційне укриття загальною площею 400 кв. м, яке здатне розмістити 300 осіб, передано його власником в оренду своєму комерційному партнеру для здійснення господарської діяльності. Такі незаконні дії балансоутримувача сховища позбавили мешканців Вільнянська права на належний захист життя та здоров’я.
Судовий розгляд за вказаним позовом триває.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1127